Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții, apreciat de FMI
Telex » Știri 9 martie 2017
Ministrul Economiei, Mihai Tudose, a avut astăzi o întâlnire cu o delegaţie a Fondului Monetar Internaţional (FMI), condusă de Reza Baqir. Echipa FMI se află în ţara noastră pentru consultările anuale privind evoluţiile economice şi financiare din România. Pe agenda discuţiilor s-au aflat priorităţile Ministerului Economiei, Fondul Suveran pentru Dezvoltare şi Investiţii şi principiile implementării guvernanţei corporative.
Ministrul Mihai Tudose a arătat, în context, că se avansează rapid în construcţia Fondului Suveran pentru Dezvoltare şi Investiţii. „Astăzi, la Bruxelles, prim-ministrul începe discuţiile cu reprezentanţii Comisiei Europene, pentru a stabili de la bun început un cadru comun de lucru şi ne dorim, de asemenea, o colaborare concretă cu FMI, pentru a ne putea inspira din experienţa instituţiei în structurarea Fondului. FSDI, proiect pilon, va acţiona ca un instrument prin care vor fi finanţate programe de investiții în domenii precum infrastructura, energia, agricultura, sănătatea şi în orice alte sectoare competitive. Acestea vor antrena un efect de multiplicare în economie şi o creştere a performanţei şi eficientizării companiilor, cu efecte pozitive reale asupra societăţii”, a precizat ministrul.
Reprezentanţii FMI au apreciat faptul că principiile pe care se formează designul fondului au la bază un management profesionist, un grad ridicat de transparenţă a activităţilor fondului, selecţia şi prioritizarea proiectelor, recomandând o coordonare între proiectele de investiţii făcute de stat, astfel încât să nu existe duplicare de fonduri şi să se evite riscuri fiscale.
De asemenea, s-au stabilit grupuri de lucru mixte în vederea consultărilor pe următoarele teme: Insolvenţa persoanelor fizice (ME, ANPC, FMI); Fondul Suveran pentru Dezvoltare şi Investiţii; Investiţii şi restructurări ale companiilor din portofoliul Ministerului Economiei.
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial