Franța se așteaptă la o creștere cu 18% a producției de vin în 2022
Numărul 40, 12-18 oct. 2022 » Roza vânturilor
Producția de vin a Franței ar urma să urce până la 44,6 milioane de hectolitri în acest an, cu 18% mai mult decât producția afectată de îngheț din 2021, a anunțat Ministerul francez al Agriculturii, în condițiile în care culesul viei a început mai devreme în acest an din cauza secetei și se apropie de sfârșit, informează Reuters, preluată de Agerpres. Cifra avansată de Ministerul Agriculturii de la Paris este peste estimările anterioare de 44 milioane de hectolitri și cu 4% peste media din ultimii cinci ani.
Un hectolitru este echivalent cu 100 de litri sau aproximativ 133 de sticle standard de vin.
Potrivit Ministerului francez al Agriculturii, culesul viilor în regiunea Champagne s-a încheiat cu aproximativ 12 zile mai repede decât media din ultimii 10 ani, iar producția totală este așteptată să se dubleze, comparativ cu cea de anul trecut, grație unor condiții meteo favorabile.
În regiunea Bordeaux, unde culesul viilor s-a încheiat la finele lunii septembrie, producția de vin este prognozată să fie cu 5% sub media multianuală, din cauza secetei care a afectat creșterea strugurilor, la care s-au adăugat frigul din primăvară și căderile de grindină din luna iunie, care au afectat unele plantații.
Regiunea Alsacia din estul Franței precum și regiunile din sud-vestul Franței au fost și ele afectate de o secetă prelungită, astfel că producția lor de vin este prognozată să fie cu 11%, respectiv 21% sub mediile multianuale. Vinul este cel mai important produs agricol al Franței și în mod normal Franța, Spania și Italia concurează pentru titlul de cel mai mare producător mondial de vin.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice