MyWIZ - Business în cloud
Franța: Vremea nefavorabilă va duce la diminuarea producției de vin la cel mai scăzut nivel din ultimele decenii

Franța: Vremea nefavorabilă va duce la diminuarea producției de vin la cel mai scăzut nivel din ultimele decenii

Numărul 29-30, 11-24 aug. 2021  »  Roza vânturilor

Gerul care a lovit în această primăvară viile din Franța și furtunile din perioada verii ar putea diminua cu 30% producția de vin din acest an, la cel mai scăzut nivel din ultimele decenii, conform unui raport publicat de Ministerul Agriculturii de la Paris, transmite Reuters, preluată de Agerpres. Producătorii de șampanie au avertizat că potențiala recoltă va scădea la jumătate din cauza gerului sever din primăvară, urmat de ploi torențiale în vară, care au dus la apariția ciupercilor de mucegai, în regiuni ca Champagne, Alsacia și Beaujolais.

În prima sa estimare privind producția de vin în 2021, Ministerul francez al Agriculturii se așteaptă la o producție de vin între 32,6 și 35,6 milioane de hectolitri, cu 24%-30% mai scăzută decât în 2020.

„Producția de vin în 2021 ar urma să scadă la un nivel istoric, sub nivelurile din 1991 și 2017, când s-au înregistrat, de asemenea, probleme din cauza gerului din primăvară. Randamentele ar urma să fie aproape de cele din 1977, un an în care recolta a fost redusă din cauza gerului și a furtunilor din perioada verii”, se arată în raport.

Producătorii de șampanie au anunțat că practica lor îndelungată de a folosi stocurile din sezoanele precedente va preveni orice creștere a prețurilor în sectorul vinului spumant.

Producția generală va fi cea mai scăzută cel puțin din 1970, avertizează Ministerul Agriculturii de la Paris, din cauza vremii nefavorabile.

(Copyright foto: 123RF Stock Photo)




Site-ul ceccarbusinessmagazine.ro folosește cookie-uri pentru analiza traficului și pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Sunt incluse aici și cookie-urile companiilor/serviciilor terțe plasate pe acest site (Google Analytics, Facebook, Twitter, Disqus). Continuând să utilizezi acest website, ești de acord cu stocarea tuturor cookie-urilor pe acest device.