Fulbright Student Award – burse pentru anul academic 2019-2020
Numărul 11, 27 mar. - 2 apr. 2018 » Direct de la sursă
Comisia Româno-Americană Fulbright anunță deschiderea competiției anuale Fulbright Student Award, ediția 2019-2020, pentru studii sau cercetare la universități din Statele Unite ale Americii.
La această competiție pot aplica studenții aflați în ultimul an de studiu sau absolvenții de la studii de licență, master sau doctorat din cadrul universităților de stat sau private acreditate și cercetătorilor români. Bursele vizează toate domeniile educaționale exceptând medicina clinică.
Câștigătorii competiției Fulbright Student Award vor beneficia de următoarele facilități: transport gratuit, plata taxelor de studiu în limita bugetului stabilit, cărți și alte materiale, asigurare medicală și o bursă pentru un an academic.
Pentru a aplica la acest program, candidații trebuie să îndeplinească următoarele criterii de eligibilitate: să aibă cetățenie română – persoanele care dețin green card sau cetățenie dublă (română și americană) nu sunt eligibile, să dețină diplomă de licență/să fie în ultimul an la studii de licență, master sau doctorat, să cunoască limba engleză.
Programul are o durată de un an academic (nouă luni, începând cu luna august a anului 2019).
Persoanele care doresc să aplice la acest program trebuie să completeze un formular online de înscriere, unde vor încărca trei scrisori de recomandare din partea profesorilor sau specialiștilor recunoscuți în România sau în străinătate, precum și o fotocopie scanată a diplomei de licență/masterat/doctorat, însoțită de traducerea acesteia. Toate aceste documente trebuie trimise până la data de 14 mai 2018.
Cei interesați pot găsi mai multe informații pe site-ul dedicat programului.
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice