Gabriela Figueiredo Dias, prima femeie președinte al Consiliului pentru Standarde Internaționale de Etică pentru Contabili (IESBA)
Numărul 37, 6-12 oct. 2021 » Direct de la sursă
Schimbări istorice în cadrul Consiliului pentru Standarde Internaționale de Etică pentru Contabili (IESBA), începând cu ianuarie 2022. Gabriela Figueiredo Dias va deveni prima femeie președinte al IESBA, înlocuindu-l astfel pe predecesorul său, Stavros Thomadakis, acesta ocupând funcția din 2015.
Cu acest prilej, Gabriela Figueiredo Dias, în prezent președinte al Comisiei pentru valori mobiliare din Portugalia, a vorbit despre activitatea IESBA, esențială pentru integritatea sistemului financiar global, având ca scop stabilirea unor standarde etice de înaltă calitate adecvate la nivel internațional pentru auditori și profesioniști contabili, și pentru sectorul public. Noul președinte al IESBA își propune în mandatul său poziționarea IESBA într-un rol important în dezvoltarea unei economii și a unei societăți globale sustenabile.
Actualul președinte al IESBA, Stavros Thomadakis, s-a declarat încrezător în abilitățile succesoarei sale, având în vedere cunoștințele și vasta experiență a acesteia în domeniul contabil. Numirea Gabrielei Figuerido Dias ca președinte al IESBA a fost susținută de Consiliul IFAC și aprobată de Consiliul de Supraveghere în Interes Public, responsabil de supravegherea IESBA.
Despre IESBA
Consiliul pentru Standarde Internaționale de Etică pentru Contabili (IESBA) este un organism de standardizare global. Misiunea IESBA este de a servi interesul public prin stabilirea standardelor de etică și de a promova o practică etică pentru toți profesioniștii contabili la nivel internațional.
Despre Comitetul interimar de nominalizare
Prezidat de Makoto Sonodoa, Comitetul interimar de nominalizare a fost format de către Grupul de Monitorizare pentru efectuarea unei căutări globale independente având ca scop numirea viitorului președinte al IESBA.
Textul integral al comunicatului poate fi consultat pe site-ul IFAC, fiind disponibil atât în limba engleză, cât și în limba română cu ajutorul integrării instrumentului Google Translate de către IFAC. Varianta în limba română poate fi accesată din bara de sus a site-ului, de la butonul dedicat.
Vă rugăm să aveți în vedere că informațiile de pe site-ul IFAC sunt traduse automat prin intermediul Google Translate. CECCAR nu își asumă responsabilitatea pentru acuratețea traducerii informațiilor de pe site-ul IFAC, neavând nicio contribuție în acest sens. Textul original este cel disponibil în limba engleză.
(Sursa foto: www.ethicsboard.org)
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național