Gala Premiilor de Excelență pentru Românii din Comunitățile Istorice, la a II-a ediție
Numărul 2, 24-30 ianuarie 2017 » Roza vânturilor
A doua ediție a Galei Premiilor de Excelență pentru Românii din Comunitățile Istorice este programată să aibă loc luni, 30 ianuarie, la Teatrul Național „I. L. Caragiale” din București, informează un comunicat al Institutului Cultural Român (ICR). Evenimentul este organizat de ICR, prin Direcția Români din Afara Granițelor, cu sprijinul Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni, și este programat să înceapă de la ora 18.00.
Gala este un moment de recunoaștere a contribuției unor personalități ale vieții socioculturale la păstrarea identității naționale, prin promovarea limbii și culturii române în țările de reședință. În cadrul ceremoniei vor fi premiați intelectuali de marcă, jurnaliști, vârfuri ale comunităților românești din Ucraina, Serbia, Bulgaria, Ungaria, Republica Moldova, Albania, lideri ai unor asociații românești care militează pentru respectarea drepturilor comunităților românești din afara hotarelor țării, contribuind astfel la strângerea legăturilor dintre românii de pretutindeni.
Conform organizatorilor, evenimentul va include și momente artistice susținute de artiști din România și vecinătate, precum Maria Gheorghiu, Veta Biriș, Vlad Miriță, Eliza Nirlu, Cătălin Josan, Cristofor Aldea Teodorovici, Ilie Caraș.
Totodată, cu prilejul Galei, în foaierul TNB vor fi expuse o parte dintre fotografiile expoziției 100 de Inovatori Români, cu personalități care, de-a lungul timpului, s-au exprimat în afara granițelor țării lor de origine, România, reprezentând domenii variate ale științei și artei.
Potrivit comunicatului amintit, accesul la eveniment este liber, în limita locurilor disponibile.
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național