Gartner: 50% din planificarea și execuția strategică a companiilor ar putea fi parțial sau complet automatizată
Numărul 29-30, 26 iul. - 8 aug. 2023 » Conectarea la era digitală
Jumătate dintre activitățile de planificare și execuție strategică ale companiilor ar putea fi parțial sau complet automatizate, în condițiile în care, în prezent, ponderea acestora este de doar 15%, relevă rezultatele unui sondaj realizat de consultanții Gartner, citat de Agerpres. În același timp, 79% dintre strategii corporativi consideră inteligența artificială (IA) și analiticele ca fiind esențiale pentru succesul companiilor în următorii doi ani. Totodată, mai puțin de jumătate dintre respondenți au declarat că folosesc instrumente mai avansate, cum ar fi: analitici predictive, prescriptive sau grafice.
La nivel general, strategii au spus că, în medie, 50% din activitățile de planificare și execuție strategică ar putea fi parțial sau complet automatizate. În prezent, ponderea acestora este de 15%.
Potrivit sursei citate, 20% dintre cei chestionați au raportat că folosesc instrumente legate de IA (învățarea automată - machine learning) sau procesarea limbajului natural (natural language processing), pentru funcțiunile lor. Cu toate acestea, un procentaj mare de lideri de strategie au spus că fie testează în proiecte-pilot aceste instrumente, fie explorează opțiunile de utilizare. De exemplu, 51% au spus că investighează învățarea automată și 45% au spus același lucru despre analiticile predictive.
Cercetarea Gartner relevă faptul că unul dintre cele mai mari obstacole în calea implementării acestui tip de strategii este stabilirea unui caz de utilizare bine definit pentru noile tehnologii. Astfel, peste jumătate (52%) dintre strategi raportează că aceasta este una dintre cele mai importante trei provocări, fiind cel mai des selectat răspuns.
Sondajul a fost realizat în perioada octombrie 2022 - aprilie 2023 în rândul a 200 de lideri de strategie corporativă din organizații din America de Nord, Europa de Vest, Asia/Pacific și Australia/Noua Zeelandă, ce activează în diferite industrii, cu venituri și dimensiuni diverse.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial