Gartner: Cheltuielile IT vor ajunge la 4,6 trilioane de dolari în 2023, la nivel mondial
Numărul 42, 26 oct. - 1 nov. 2022 » Breviar statistic
Consultanții Gartner estimează pentru anul viitor un volum al cheltuielilor IT, la nivel mondial, în creștere cu 5,1%, față de anul 2022, până la valoarea de 4,6 trilioane de dolari, relatează Agerpres. „Cheltuielile IT ale companiilor sunt protejate de impactul recesiunii, deoarece directorii generali și directorii financiari, în loc să reducă bugetele IT, cresc cheltuielile pentru inițiativele de digitalizare a afacerii. Turbulențele economice vor schimba contextul investițiilor în tehnologie, crescând cheltuielile în unele domenii și accelerând scăderile în altele, dar nu se preconizează că vor avea un impact semnificativ asupra nivelului general al cheltuielilor pentru tehnologie ale companiilor. Cu toate acestea, inflația a redus puterea de cumpărare a consumatorilor în aproape fiecare țară. Puterea de cumpărare a consumatorilor a fost redusă până la punctul în care mulți amână acum achizițiile de dispozitive din 2022 până în 2023, reducând cheltuielile pentru dispozitive cu 8,4% în 2022 și cu 0,6% în 2023”, a declarat John-David Lovelock, Distinguished VP Analyst la Gartner.
Conform ultimei prognoze a analiștilor Gartner, cheltuielile efectuate la nivel mondial pentru IT sunt estimate să însumeze 4,6 trilioane de dolari, în 2023, în creștere cu 5,1% comparativ cu anul precedent. În acest context, anul viitor, cererea pentru IT se preconizează a fi consistentă, pe măsură ce companiile vor continua să își deruleze inițiativele de digitalizare a afacerilor ca răspuns la evoluțiile economice.
„Companiile vor folosi tehnologia digitală în primul rând pentru a-și remodela fluxurile de venituri, adăugând noi produse și servicii, schimbând fluxul de încasări pentru produsele și serviciile existente, precum și pentru a schimba beneficiile-cheie oferite de acestea. Această tendință a alimentat trecerea de la cumpărarea de tehnologie la construirea, compunerea și asamblarea tehnologiei pentru a susține catalizatorii specifici ai afacerii. Această schimbare este fundamentală pentru creșterea ponderii cloud-ului față de soluțiile locale din perspectiva noilor cheltuieli IT”, a explicat Lovelock.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național