Germania: Transformarea industriei auto ar putea costa 186.000 de locuri de muncă până în 2025
Numărul 43, 30 oct. - 5 nov. 2024 » Lumea în care trăim
Transformarea industriei auto din Germania ar putea duce la pierderea a 186.000 de locuri de muncă până în 2025, din care aproximativ un sfert s-au înregistrat deja, conform unui studiu comandat de Federația constructorilor germani de automobile (VDA), transmite Reuters, preluată de Agerpres. Cele 46.000 de locuri de muncă pierdute deja în perioada 2019 - 2023 au fost în principal ca urmare a tranziției la vehiculele electrice (EV), conform studiului realizat de Institutul de cercetare Prognos.
VDA atrage atenția asupra pierderii competitivității Germaniei, cea mai mare piață auto europeană, din cauza prețurilor ridicate la electricitate, a ratelor de impozitare și a sporirii birocrației.
Studiul vine după ce, zilele trecute, președintele comitetului de întreprindere de la Volkswagen, Daniela Cavallo, a anunțat că Volkswagen intenționează să închidă cel puțin trei fabrici în Germania și să reducă producția la celelalte. De asemenea, planul prevede o diminuare cu 10% a tuturor salariilor și înghețarea lor în 2025 și 2026, precum și transferul în străinătate al mai multor activități și departamente din cadrul grupului, care în prezent sunt amplasate în Germania.
Thomas Schäfer, directorul responsabil pentru marca principală VW, a avertizat: „Nu mai putem continua ca înainte. Nu sunt suficienți de productivi la uzinele din Germania, și costurile noastre de fabrică sunt în prezent cu 25% - 50% mai ridicate decât am planificat, ceea ce înseamnă că unitățile din Germania sunt de două ori mai scumpe decât cele ale concurenței”.
„Adevărul este că avem nevoie de o locație competitivă, cu un cadru politici corect, pentru ca să rămână în Germania câți mai mulți angajați și cât mai multă valoare adăugată, și să fie create locuri de muncă”, se arată în raportul VDA.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice
Noaptea Albă a Filmului Românesc a revenit la București, Cluj-Napoca și Timișoara
Festivalul și concursul „George Enescu”, ediția 2024 – încununare a șase decenii de performanțe muzicale