Ghid electronic de training dedicat comunicării cu privire la hrana animalelor de companie
Numărul 35-36, 8-21 sept. 2020 » Roza vânturilor
Federaţia Europeană a Industriei de Petfood (FEDIAF) a lansat un ghid electronic de training pentru o mai bună cunoaştere şi punere în aplicare a legislaţiei privind hrana animalelor de companie şi normelor voluntare privind comunicarea „on-pack” şi „off-pack”, a anunţat federaţia, citată de Agerpres. Potrivit aceleiaşi surse, modulul gratuit de formare este conceput pentru a însoţi „Codul de bune practici privind etichetarea hranei pentru animale de compani”, un instrument pus la dispoziţie tot de FEDIAF, ambele având la bază reglementările din Regulamentul european 767/2009 pe etichetare.
Cele două resurse sunt disponibile pe site-ul fediaf.org, iar în perioada următoare vor fi puse la dispoziţie şi în limba română, la iniţiativa Asociaţiei Române a Producătorilor de Hrană pentru Animale de Companie (ARPAC), organizaţie membră a Federaţiei Europene a Industriei de Petfood.
Instrumentul de învăţare electronică cuprinde şase capitole, inclusiv exemple de etichete şi o secţiune de întrebări şi răspunsuri, care analizează mai detaliat cele trei funcţii de bază ale comunicării produsului: „Informaţii pentru consumatori”, „Control şi aplicare” şi „Marketing şi vânzare cu amănuntul”.
Instrumentul de învăţare a fost dezvoltat pentru profesioniştii din domeniul industriei petfood, de la producători, la medici veterinari sau mediul academic (profesori, studenţi). Modulul de training este disponibil pe site-ul fediaf.org. În perioada următoare, ARPAC va realiza informări periodice menite să faciliteze accesul la ghidul electronic, prin adaptarea acestuia în limba română. Informările vor fi disponibile online, gratuit, pe site-ul www.arpac.ro.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial