Ghid final pentru apelul de proiecte „România Start-up Plus”
Telex » Știri 1 septembrie 2016
Ministerul Fondurilor Europene (MFE) publică Ghidul final al apelului de proiecte „România Start-up Plus”, în valoare de 105 milioane euro din alocarea aferentă Programului Operațional Capital Uman (POCU) 2014-2020, având ca obiective stimularea antreprenoriatului și crearea de locuri de muncă.
„Ghidul solicitantului a fost lansat în consultare publică în data de 11 iulie și dezbătut în ședința publică din data de 25 iulie 2016. Conţinutul acestuia reflectă propunerile preluate în urma consultărilor și a sugestiilor primite din partea potențialilor beneficiari și a publicului interesat”, se arată într-un comunicat al MFE.
În cadrul acestui apel pot primi finanțare autorități publice locale, camere de comerț, furnizori de servicii de formare profesională continuă (FPC), universități și ONG-uri cu activitate relevantă în domeniu, singure sau în parteneriat. Acestea vor avea calitatea de administratori de scheme de antreprenoriat și vor acorda sprijin tehnic și ajutoare de minimis viitorilor antreprenori și întreprinderilor nou create. Finanțarea nerambursabilă va avea o valoare de maximum 5.000.000 euro/ proiect și va acoperi, pe lângă ajutorul de minimis, cheltuielile aferente programului de formare antreprenorială și costurile de administrare a schemei de antreprenoriat.
Ministerul Fondurilor Europene estimează că prin proiectele de antreprenoriat finanţate din „România Start-Up Plus” vor fi create peste 2000 de locuri de muncă, vor fi înfiinţate peste 1500 de întreprinderi şi mai mult de 10.000 de persoane vor fi formate în domeniul educației antreprenoriale.
Depunerea proiectelor, prin intermediul sistemului informatic My SMIS 2014, se poate face începând cu data publicării în Monitorul Oficial a Ordinului de Ministru privind aprobarea Ghidului Solicitantului Condiții Specifice „România Start Up Plus”, aferent Programului Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 3 – Locuri de muncă pentru toţi, Obiectivul specific 3.7. Creșterea ocupării prin susținerea întreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbană și se încheie la 30 octombrie 2016.
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial