Ghid pentru pregătirea candidaților la examenul de acces la stagiul pentru obținerea calității de expert contabil și de contabil autorizat
Numărul 1, 29 martie - 4 aprilie 2016 » Semnal editorial
Ediția a IV-a, revizuită – vezi coperta în detaliu
Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România organizează anual examen de admitere la stagiu în vederea obținerii calității de expert contabil și de contabil autorizat, potrivit Regulamentului privind accesul la profesie, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 227 din 5 martie 2008. Ca urmare, CECCAR vine în întâmpinarea candidaților cu un instrument deosebit de util în procesul de pregătire, și anume Ghidul pentru pregătirea candidaților la examenul de acces la stagiul pentru obținerea calității de expert contabil și de contabil autorizat.
Prima parte a lucrării cuprinde Regulamentul privind accesul la profesia de expert contabil și de contabil autorizat și Programele aferente examenului de admitere la stagiu în vederea obținerii calității de expert contabil și de contabil autorizat, sesiunea 2015, care se elaborează de Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România, cu avizul Ministerului Finanțelor Publice, și se aprobă de Consiliul superior al Corpului, urmărindu-se armonizarea cu prevederile directivelor europene în domeniu.
A doua parte conține exemple ilustrative pentru verificarea cunoștințelor candidaților în domeniile contabilitate, fiscalitate, drept, audit, evaluarea economică și financiară a întreprinderilor, doctrina și deontologia profesiei contabile și expertiză contabilă.
Apărută pentru prima dată în anul 2000, această carte a fost revizuită și adăugită în fiecare an, iar pe parcurs a fost îmbogățită cu întrebări, exerciții și studii de caz.
Lucrarea poate fi procurată de cei interesați de la toate filialele teritoriale ale CECCAR.
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național