Günther Oettinger: Avem nevoie de introducerea cât mai rapidă a tehnologiei 5G la nivel european
Telex » Știri 3 noiembrie 2016
Uniunea Europeană riscă să fie strivită de competiţia cu SUA şi Asia dacă nu se va dezvolta rapid în direcţia digitalizării, a dezvoltării infrastructurii de internet şi a implementării tehnologiei 5G, în condiţiile în care Coreea de Sud va adopta pe scară largă 5G începând cu 2018, iar România ocupă un loc esenţial în strategia europeană comună în acest sens, a declarat astăzi comisarul european pentru economia şi societatea digitală, Günther Oettinger, în cadrul Forumului Internaţional România Digitală – Industrie 4.0, organizat la Palatul Victoria.
Revoluţia digitală din prezent duce la un transfer masiv de tehnologie dinspre domeniul IT către toate sectoarele economice şi financiare, iar UE trebuie să facă paşi rapizi în această direcţie dacă nu vrea să piardă competiţia la nivel global, a avertizat Oettinger în cadrul evenimentului. „Partenerii noştri americani au multe atu-uri, multe companii puternice precum Microsoft, Google şi Apple, care cuceresc întreaga lume. Cei din Asia copiază şi ei această strategie. Coreea de Sud adoptă tehnologia 5G pe scară largă din 2018. Dacă Europa nu încearcă să se dezvolte, va fi strivită. Avem nevoie de o strategie comună”, a afirmat comisarul european.
La Bucureşti, comisarul Oettinger a susţinut că România ar avea o mare importanţă în cadrul acestei strategii comune la nivel european, în contextul în care mulţi specialişti români lucrează în afara Europei. „În Silicon Valley am întâlnit mulţi români care realizează aplicaţii, trebuie să-i convingem să se întoarcă. Ar fi bine ca aceşti specialişti să lucreze în România, în UE”, a spus Oettinger.
(Sursa: News.ro)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice