Google a lansat o platformă dedicată învățării la distanță în România
Telex » Știri 31 martie 2020
O nouă platformă dedicată învăţării la distanţă în România, sub forma unui hub de informaţii şi unelte, a fost lansată de Google, pentru a ajuta profesorii pe perioada crizei cauzate de virusul COVID-19, potrivit unui comunicat al companiei, citat de Agerpres. G Suite for Education este o colecţie de aplicaţii care oferă acces la funcţiile educaţionale esenţiale, precum crearea lecţiilor online, generarea de documente de toate felurile, formarea şi gestionarea clasei, schimbul de fişiere, email etc.
Instituţiile de învăţământ din România se pot înscrie gratuit, pentru a beneficia gratuit de pachetul G Suite for Education, la adresa www.clasaviitorului.ro.
Platforma de la Google se găseşte la adresa events.withgoogle.com şi oferă resurse în limba română necesare profesorilor pentru a se instrui în utilizarea pachetului G Suite for Education, pentru a se conecta cu elevii lor şi a realiza lecţii interesante şi plăcute.
Potrivit sursei citate, platforma dedicată învăţării la distanţă oferă şi un ghid pentru predarea de acasă dedicat profesorilor, disponibil direct la services.google.com. „Acesta oferă informaţii pas cu pas, de la organizarea spaţiului de lucru de acasă, pregătirea cursului şi a «întâlnirii» video cu elevii, pregătirea predării şi predarea propriu-zisă, până la colaborarea cu elevii, inclusiv folosirea Jamboard, o tablă online unde prezintă în timp real elevilor, şi organizarea de discuţii 1:1 cu elevii. Google va actualiza constant informaţiile şi resursele dedicate învăţării la distanţă, pe măsură ce va primi feedback de la cadrele didactice şi de la parteneri”, precizează compania. Învăţarea la distanţă prin serviciile gratuite Google a fost posibilă prin colaborarea cu EduApps şi Ministerul Educaţiei.
Până la acest moment, peste 200.000 de profesori au fost sau sunt în curs de pregătire a modului în care să folosească resursele disponibile pentru educaţia la distanţă.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial