Google Assistant va traduce conversaţii în timp real
Numărul 1, 15-21 ian. 2019 » Roza vânturilor
Google a anunţat că asistentul lui digital va putea realiza în curând traducerea conversaţiilor cu ajutorul unui nou mod de interpretare în timp real, informează News.ro. Astfel, Google Assistant va integra ceea ce compania americană a denumit „Interpreter Mode”, un mod dedicat special traducerii în timp real a conversaţiei dintre vorbitorii a două limbi diferite.
Spre exemplu, un vorbitor de limbă engleză va putea da comanda vocală „Hey Google, be my Spanish interpreter” atunci când doreşte ca Google Assistant să traducă în timp real discuţia cu un vorbitor de limbă spaniolă.
Traducerea în timp real va avea loc în ambele direcţii. Google Assistant va începe să traducă la o secundă după ce primul interlocutor a terminat de vorbit şi va face acelaşi lucru după ce va termina de răspuns al doilea interlocutor.
Pentru vorbitorul de limbă engleză din exemplul dat, Google Assistant va traduce din spaniolă în engleză, iar pentru vorbitorul de limbă spaniolă, traducerea se va face din engleză în spaniolă.
Google nu a anunţat o dată de lansare a aceste facilităţi, însă a spus că în momentul lansării vor putea fi făcute traduceri în 27 de limbi.
Primele dispozitive care vor integra noul mod de interpretare al lui Google Assistant, chiar înaintea smartphone-urilor cu Android, vor fi dispozitivele inteligente din seria Google Home.
Google vede o largă aplicare a acestei tehnologii în zona de retail şi de suport al clienţilor, unde traducerea în timp real va ajuta angajaţii companiilor să comunice rapid cu clienţii din alte ţări.
De altfel, înaintea lansării oficiale a noii facilităţi, aceasta va fi testată în mai multe hoteluri din Las Vegas.
Google Assistant a fost recent integrat şi în aplicaţia Google Maps, unde va ajuta utilizatorii să folosească telefonul în timpul navigării exclusiv pe baza comenzilor vocale.
Conform Google, Assistant este disponibil în 80 de ţări şi funcţionează în 30 de limbi, iar până la sfârşitul acestei luni va fi integrat în peste un miliard de dispozitive.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național