Google demarează un program destinat start-up-urilor care vor să inoveze cu ajutorul AI
Numărul 16, 24-29 apr. 2024 » Conectarea la era digitală
Google consideră că start-up-urile sunt esențiale pentru dezvoltarea soluțiilor bazate pe Inteligență Artificială (AI) și, în acest sens, demarează un program de mentorat destinat afacerilor care vor să inoveze în educație cu ajutorul AI. "Educația este unul dintre domeniile care pot beneficia din plin de avansul inteligenței artificiale (AI). Google consideră că start-up-urile sunt esențiale pentru dezvoltarea soluțiilor bazate pe AI care să îmbunătățească rezultatele educaționale, să personalizeze învățarea și să ajute forța de muncă globală să își dezvolte abilitățile. Pentru a ajuta companiile edtech să inoveze și pentru a permite oamenilor din întreaga lume să își atingă aspirațiile, Google anunță lansarea unui nou program Google for Startups, denumit «Growth Academy: AI for Education»", se arată într-un comunicat al companiei, citat de Agerpres.
Programul va avea o durată de trei luni și oferă fondatorilor de afaceri start-up, precum și echipelor lor, workshop-uri personalizate, mentorat din partea experților, cele mai bune practici și oportunități de networking. Potrivit sursei citate, scopul sesiunilor de specialitate este ca reprezentanții respectivelor afaceri să poată construi cu ajutorul AI și să-și extindă soluțiile de educație și de învățare către noi piețe.
Pe parcursul derulării programului, participanții se vor întâlni de două ori, în persoană, cu ceilalți fondatori și cu mentorii Google, însă majoritatea ședințelor de training se vor desfășura virtual pentru a permite participarea unui număr mai mare de start-up-uri.
Criteriile de eligibilitate pentru programul "Growth Academy: AI for Education" sunt: companii start-up de la nivelul "seed" la "Series A", cu sediul în Europa, Orientul Mijlociu și/sau Africa și care urmăresc să se extindă internațional; start-up-uri care folosesc inteligența artificială pentru a adresa provocări din domeniul educației, inclusiv recalificare profesională, educație executivă, coaching și multe altele; să poată arăta și demonstra că au oportunități de creștere, precum un istoric clar de utilizatori și venituri; să aibă un produs sau serviciu scalabil, cu o piață semnificativă, dar și un model de creștere sustenabil.
Persoanele interesate de acest program se pot înscrie până la data de 24 mai 2024 și pot accesa mai multe detalii aici.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial