Google lansează la nivel global aplicația de realitate augmentată Lens
Numărul 9, 13-19 martie 2018 » Conectarea la era digitală
Funcțiile de realitate augmentată ale aplicației Google Lens sunt disponibile utilizatorilor de smartphone-uri cu Android.
Google Lens folosește inteligența artificială pentru a identifica obiecte cu ajutorul camerei foto și a furniza informații contextuale. Disponibilă până acum doar pe telefoanele din seria Pixel, produse de Google, aplicația va putea fi folosită pe toate telefoanele cu Android.
Google a ales să nu lanseze o aplicație separată, ci să integreze facilitățile acesteia în Google Photos, aplicație care salvează automat pe serverele Google fotografiile și filmările realizate cu telefonul, oferind spațiu nelimitat în acest scop.
Noua secțiune Lens din Google Photos le va permite utilizatorilor să îndrepte camera foto a telefonului spre diverse obiecte pentru a le recunoaște și a accesa anumite informații despre acestea.
Spre exemplu, cu ajutorul Lens, utilizatorii ar putea identifica plante sau rase de câini, ar putea citi recenziile și ar putea afla prețurile din meniul unui restaurant pentru ca, eventual, să primească și reclame de la Google în acest fel.
O funcție a Google Lens care va fi cu siguranță apreciată în special domeniul afacerilor este crearea unui contact în agenda telefonului ca urmare a îndreptării camerei foto către o carte de vizită.
Google a început deja implementarea funcționalității Lens în aplicația Photos, astfel că aceasta ar trebui să fie disponibilă tuturor utilizatorilor în curând. Lens va fi lansată și pe iOS, însă Google nu a oferit o dată în acest sens.
(Copyright foto: itchaznong / 123RF Stock Photo)
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane