Google: Mai mult de 1,5 miliarde de persoane și-au verificat securitatea pe Internet, în 2021
Numărul 5, 9-15 feb. 2022 » Roza vânturilor
Peste 1,5 miliarde de persoane și-au verificat securitatea pe Internet, în 2021, iar mai mult de 150 de milioane utilizatori s-au înrolat în Sistemul de Verificare în doi pași (2SV), fapt ce a dus la scăderea cu 50% a situațiilor de compromitere a conturilor, arată o serie de studii realizate de Google, relatează Agerpres. „Google pune la dispoziția oamenilor instrumente ușor de utilizat pentru protejarea informațiilor personale și siguranța online, precum Verificarea securității, care oferă recomandări ușor de urmat pentru întărirea securității contului Google. În 2021, mai mult de 1,5 miliarde de persoane și-au Verificat securitatea, iar așteptările sunt ca în 2022 numărul lor să crească. Mai mult, în 2021 s-au înrolat peste 150 de milioane de persoane în sistemul de verificare în doi pași (2SV). Studiile Google arată că înrolarea 2SV duce la scăderea cu 50% a situațiilor de compromitere a conturilor”, se arată într-un comunicat de presă al gigantului american, cu ocazia Zilei Siguranței pe Internet, marcată la 8 februarie.
În acest context, Google a anunțat încheierea unui parteneriat cu „Academia Khan”, o organizație non-profit în domeniul educației, pentru dezvoltarea de cursuri online în siguranță pe Internet. Astfel, compania va finanța cu 5 milioane de dolari crearea de conținut ușor de accesat și de înțeles privind siguranța online, disponibil apoi celor 18 milioane de utilizatori lunari ai „Academiei Khan” din toată lumea.
„Interesul oamenilor de a se proteja împotriva amenințărilor online a crescut în ultima perioadă. De exemplu, în 2021, căutările cu expresia «cum să opresc furtul de identitate» au crescut cu 110% față de anul anterior. Eforturile anterioare ale Google în conștientizarea nevoii de siguranță online au arătat impactul pozitiv pe care inițiativele educative le pot avea. Parteneriatul cu Academia Khan aduce informațiile referitoare la siguranța online către un public larg și le face mai accesibile”, notează sursa citată.
Specialiștii de la Google vin și cu o serie de recomandări de care orice utilizator poate ține cont pentru a fi mai în siguranță în online: realizează o verificare a securității, iar acest proces va pregăti contul Google pentru situația în care este nevoie de recuperarea lui, ceea ce presupune acțiuni simple precum adăugarea unui număr de telefon sau adresă de email „de rezervă”; activează verificarea în doi pași, soluție care face diferența în situația în care parola contului este compromisă; utilizează Managerul de parole Google, integrat în browser-ul Chrome, Android și aplicația Google, deoarece acesta ajută la crearea de parole puternice pentru toate conturile online, fără a fi nevoie ca utilizatorul să le țină minte.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial