Google Maps va introduce o funcţionalitate de pronunţare a denumirii locurilor și adreselor în limba locală din zona unde se află utilizatorul
Numărul 44, 19-25 nov. 2019 » Conectarea la era digitală
Google a anunţat introducerea în Google Maps a unei funcţionalităţi de traducere, care pronunță numele locurilor și adreselor în limba locală. Potrivit reprezentanţilor companiei, demersul are la bază faptul că „un aspect care dă bătăi de cap multora dintre cei care călătoresc în străinătate este pronunțarea numelor de străzi, localități sau obiective turistice. Un lucru care se întâmplă destul de des dacă te urci într-un taxi sau vrei să întrebi persoană pe stradă informații despre un anumit loc. Iar acest lucru nu se întâlnește doar în țări din Asia, de exemplu, cu alfabet și fonetică foarte diferite, dar și când călătorim mai aproape, în Europa. Nu e deloc ușor să pronunți nume de străzi precum Poległych w Krzesławicach din Cracovia sau Bischöflich-Geistlicher-Rat-Josef-Zinnbauer din Dingolfing (o localitate din zona Münchenului), sau a orașului Jászalsószentgyörgy din Ungaria”.
Pentru astfel de situații, Google a introdus noua funcționalitate de traducere. Aceasta se poate accesa prin apăsarea noului buton „speaker” care apare lângă nume și adrese, iar Google Maps îl va rosti. Dacă utilizatorul doreşte să continue conversația în acea limbă, Google Maps îi face legătura imediat cu Google Translate. Funcționalitatea de pronunțare a numelor și locurilor este disponibilă pentru 50 de limbi, de la albaneză și croată la cantoneză, coreană sau japoneză, urmând ca numărul acestora să crească. În pachet este și limba română.
Această tehnologie „text-to-speech” detectează automat limba în care este setat telefonul, pentru a determina ce denumiri să traducă automat. De exemplu, dacă telefonul este setat în engleză sau română și utilizatorul caută un loc specific din Tokyo, atunci noul buton va apărea lângă adresă sau numele locului, pentru a putea obține traducerea lui în timp real.
Noua funcționalitate începe să fie disponibilă din această lună pe telefoanele cu Android și iOS. (Al.R.)
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile