Grecia speră să redeschidă sectorul turistic în luna mai
Telex » Știri 9 martie 2021
Grecia intenţionează să ridice restricţiile COVID-19 impuse în sectorul de retail şi să deschidă şcolile înainte de sfârşitul acestei luni şi, de asemenea, să redeschidă sectorul turistic în luna mai, înaintea sezonului estival care este vital pentru economia ţării, a declarat un purtătorul de cuvânt al Executivului de la Atena, Aristotelia Peloni, informează Reuters, preluată de Agerpres. Decizia depinde însă de evoluţia datelor epidemiologice, a precizat sursa citată.
Pe termen mediu, pe măsură ce campania de vaccinare face progrese, Guvernul de la Atena intenţionează să permită luarea mesei în aer liber în luna aprilie şi, de asemenea, să repornească sectorul turistic, care este responsabil pentru 20% din Produsul Intern Brut al Greciei şi asigură locuri de muncă pentru una din cinci persoane.
Modul cum va evolua sectorul turistic va fi crucial pentru Grecia, o ţară care iese cu greu dintr-un deceniu de criză a datoriilor şi a cărei economie s-a prăbuşit dramatic din cauza restricţiilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19.
Recent, autorităţile elene au fost nevoite să prelungească lockdown-ul pentru regiunea Atena până la 16 martie, din cauza exploziei numărului de cazuri de infectări, dar, cu toate acestea, Aristotelia Peloni spune că se întrevăd semne de speranţă. „Avem în continuare zile dificile în faţă. Dar am intrat pe ultima milă a acestei curse de maraton”, a spus Peloni.
Până acum, Grecia a înregistrat 6.758 de decese din cauza COVID şi 205.120 de infecţii de la primul caz în urmă cu un an iar sectorul său medical a făcut faţă cu greu pandemiei după ce a fost slăbit în timpul crizei financiare.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național