Grecii şi românii sunt pe ultimele locuri în UE la utilizarea dispozitivelor wearables
Numărul 8, 2-8 mar. 2021 » Roza vânturilor
Aproximativ o treime din populaţia Cehiei, Finlandei şi Estoniei a utilizat în 2020 un ceas de tip smart watch, o brăţară fitness sau alt dispozitiv portabil conectat la Internet (wearable), la polul opus fiind Grecia şi România, unde mai puţin de 10% dintre locuitori au utilizat dispozitive wearables, arată datele publicate de Eurostat, citate de Agerpres. Astfel, potrivit Oficiului de Statistică al UE, la nivelul Uniunii Europene ponderea populaţiei cu vârsta între 16 şi 74 de ani care în 2020 a utilizat un dispozitiv wearable este de 19%, în timp ce în România este de 8%, iar în Grecia de 7%.
Tinerii (persoanele cu vârsta între 16 şi 24 de ani) au utilizat dispozitive wearable într-o măsură mai mare (28%) decât cei cu vârsta între 25 şi 54 de ani (23%), urmaţi de cei cu vârsta între 55 şi 64 de ani (11%). Doar 5% din persoanele cu vârsta între 65 şi 74 de ani au utilizat dispozitive wearable.
Pe lângă ceasurile de tip smart watch, brăţările fitness, ochelarii conectaţi, hainele şi încălţămintea conectată la Internet, alte sisteme populare în rândul europenilor sunt asistenţii virtuali, care au fost utilizaţi de 11% din persoanele cu vârsta între 16 şi 74 de ani, şi soluţiile conectate la Internet pentru managementul energiei, precum termostatele, contoarele, sistemele de iluminat conectate la Internet, care au fost utilizate de 10% din persoanele cu vârsta între 16 şi 74 de ani din UE.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile