Grindeanu: Începe licitația pentru construcția autostrăzii Craiova-Filiași
Telex » Știri 23 iulie 2024
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis luni la ANAP documentația pentru lansarea în licitație a construcției primului lot (10,3 km) al autostrăzii Craiova - Filiași, a anunțat ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, citat de Agerpres. "Începe licitația pentru construcția autostrăzii Craiova-Filiași (51 km)! CNAIR a transmis la ANAP documentația pentru lansarea în licitație a construcției primului lot (10,3 km) al acestei autostrăzi care prevede o durată maximă de 34 de luni (10 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru execuție)", a notat ministrul pe pagina sa de Facebook.
Pe traseul acestui prim lot de autostradă (parte componentă a drumului de mare viteză Craiova - Târgu Jiu) se vor construi inclusiv un pasaj în lungime de 384 metri, două viaducte în lungime de 314 metri fiecare, două parcări de scurtă durată (dotate cu minimum 8 stații de încărcare pentru autoturismele electrice) și două noduri rutiere - Nodul rutier Ghercești (la intersecția cu Drumul Expres Craiova - Pitești) și Nodul Rutier Mischii (la intersecția cu DN 65C).
"Anunțul de participare la licitația pentru acest contract finanțat prin Programul Transport (PT) 2021-2027 va fi publicat după validarea documentației transmisă astăzi (luni, n.r.) la ANAP. La momentul respectiv va fi anunțată și data limită pentru depunerea ofertelor", a adăugat ministrul.
La rândul său, directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, a notat și el pe pagina sa de Facebook că primul lot din autostrada Craiova - Filiași pornește din Drumul Expres Craiova - Pitești (în apropierea Văii Ursoaia din comuna Ghercești) și continuă pană la Nodul rutier Craiova Nord, prin care se asigură și conexiunea cu DN 65F.
Pe traseul acestui lot se vor construi inclusiv 22 de lucrări de artă, printre care două viaducte și un pasaj de o complexitate tehnică ridicată.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial