Grup de lucru pentru elaborarea unui Ghid privind donarea de alimente
Telex » Știri
7 martie, 10:00
Vicepreședintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) Ioan Oleleu, împreună cu specialiști din cadrul instituției și reprezentanți ai Asociației Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR), a inițiat un grup de lucru pentru elaborarea unui Ghid privind donarea de alimente, conform Regulamentului (CE) nr. 852/2004 privind igiena produselor alimentare, informează Agerpres. „Acest ghid va sprijini reducerea risipei alimentare și va crea un cadru sustenabil pentru utilizarea eficientă a resurselor, în beneficiul întregii societăți. În urma întâlnirii, au fost stabiliți pașii pentru continuarea lucrărilor și avizarea ghidului de către ANSVSA”, se menționează într-o postare pe pagina de Facebook a instituției.
Printre subiectele discutate s-au mai numărat: stabilirea termenului de valabilitate a alimentelor; clasificarea alimentelor în funcție de data durabilității minimale; evaluarea siguranței alimentelor în procesul de donare.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
De 1 și 8 Martie „un cântec, un zâmbet, o floare” oferite mamelor, soțiilor, prietenelor, colegelor noastre
Arta Thaliei – de la viață pe scenă și de la scenă la publicul larg
Ziua Brâncuși sub semnul omagierii unei opere inestimabile
Pe întregul cuprins al țării, manifestări prin care toate artele transmit un mesaj comun, autentic umanist
Iași – opt zile de concerte memorabile
Zeița Thalia inspiră formule inovative în arta spectacolului
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni