Guvernul a aprobat continuarea programului Euro 200
Numărul 12, 4-10 aprilie 2017 » Conectarea la era digitală
Programul Euro 200 pentru acordarea unui ajutor financiar elevilor și studenților în vederea achiziționării de calculatoare continuă și în anul 2017. Guvernul a adoptat, prin hotărâre, modelul bonului valoric de care vor beneficia elevii și studenții din învățământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu un venit brut lunar de maximum 150 lei pe membru de familie. Bonul reprezintă echivalentul în lei al sumei de 200 euro și este destinat achiziției de calculatoare.
„Culoarea bonului valoric din acest an va fi bleu-gri. Din motive de securitate, în fiecare an, culoarea fundalului și seria bonului valoric sunt modificate prin hotărâre de guvern. Ajutorul se acordă o singură dată în cadrul unei familii”, precizează Executivul, într-un comunicat.
Distribuirea bonurilor pentru achiziționarea de calculatoare are termen-limită 30 iulie, iar achiziția propriu-zisă se va putea face până la 31 august.
Bugetul alocat de Ministerul Educației Naționale pentru derularea Euro 200 în anul 2017 este de 15 milioane de lei, pentru un număr estimat de circa 12.000 de beneficiari (elevi și studenți).
Reamintim că programul Euro 200 se derulează începând cu anul 2004, în baza Legii nr. 269/2004, obiectivele sale fiind stimularea achiziționării de computere prin acordarea unor ajutoare financiare stabilite pe criterii sociale, respectiv crearea de competențe în utilizarea mijloacelor IT&C.
Configurația minimă recomandată a calculatoarelor pentru achiziționarea cărora se acordă sprijinul financiar este următoarea: procesor 2 Ghz, 1 GB RAM și 250 GB hard disk și software de bază licențiat, incluzând un sistem de operare și un program antivirus.
În cei 12 ani de aplicare a programului Euro 200 au beneficiat de sprijin pentru achiziția de computere peste 290.000 de elevi și studenți.
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național