Guvernul a aprobat indicatorii pentru modernizarea liniei de cale ferată București Nord - Aeroportul Henri Coandă
Telex » Știri 12 aprilie, 10:10
Executivul a aprobat indicatorii pentru cea de-a doua fază a modernizării liniei de cale ferată București Nord - Aeroportul Internațional Henri Coandă București, valoarea totală a investiției fiind de peste 1,5 miliarde de lei, informează Ministerul Transporturilor. Potrivit unui comunicat al instituției, citat de Agerpres, investițiile vizează modernizarea și electrificarea liniei de cale ferată existente, între cap Y stația Mogoșoaia și cap Y stația Balotești, și realizarea din capătul Y al stației Balotești a unui racord de cale ferată electrificată la noul terminal (Terminalul Est).
"În cazul racordului de cale ferată electrificată la noul terminal (Terminalul Est), lungimea liniei este de aproximativ 7 km. Geometria traseului permite o viteză maximă de 120 km/h. Racordul de cale ferată va fi parțial în subteran pe o lungime de 4,130 km. Tunelul începe de la km 25+350 și se termină la km 29+480, iar Stația este cuprinsă între km 29+490 - km 29+753", se precizează în comunicatul citat.
Prin hotărârea adoptată joi, Guvernul a aprobat ca, pentru cei 8,6 km de traseu modernizat și 6,9 km traseu nou, valoarea totală a investiției să fie de peste 1,5 miliarde lei iar durata execuției investiției să nu depășească 36 de luni.
Finanțarea se va asigura din fonduri externe nerambursabile, de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, din veniturile proprii ale Companiei Naționale de Căi Ferate "C.F.R." - S.A, precum și din alte surse legal constituite, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice