Guvernul a aprobat planul de acțiune pentru implementarea Strategiei naționale de dezvoltare a ecoturismului până în 2029
Telex » Știri 23 februarie, 10:46
Guvernul a aprobat, prin Hotărâre, planul de acțiune pentru implementarea strategiei naționale de dezvoltare a ecoturismului până în 2029, a anunțat purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin, citat de Agerpres. "Este o Hotărâre care definește acum planul de acțiune pentru implementarea acestei strategii, care are un mare potențial de a aduce prosperitate în comunitățile unde există și antreprenoriat pentru promovarea naturii și vestigiilor culturale din țara noastră. Credem că este un document destul de așteptat cu un mare potențial de creștere și de multiplicare în economie", a afirmat Mihai Constantin, după ședința Executivului.
Potrivit unui comunicat al Guvernului, hotărârea completează și modifică Strategia națională de dezvoltare a ecoturismului - context, viziune și obiective - 2019-2029. "Prin acest act normativ, se aprobă planul de acțiune pentru implementarea strategiei de ecoturism și, de asemenea, modificarea criteriilor de recunoaștere a destinațiilor ecoturistice. Scopul strategiei și al planului de acțiune al acesteia este de a promova ecoturismul, ca formă principală de turism în cadrul destinațiilor în care natura și cultura locală ocupă un loc central și creșterea rolului pe care ecoturismul îl joacă în dezvoltarea economică a acestor areale și în prosperitatea populației locale", menționează Executivul.
De asemenea, finanțarea necesară îndeplinirii obiectivelor prevăzute în Strategie se realizează în limita creditelor de angajament și a creditelor bugetare aprobate anual cu această destinației în bugetele instituțiilor implicate, precum și din alte surse legal constituite, inclusiv prin programele cu finanțare europeană și PNRR, mai precizează sursa citată.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice