Guvernul a aprobat proiectul bugetului de stat pe 2021
Telex » Știri 19 februarie 2021
Guvernul a adoptat, în şedinţa de vineri, proiectul legii bugetului de stat pe anul 2021 şi acesta rămâne în „parametrii iniţiali”, a anunţat prim-ministrul Florin Cîţu, citat de Agerpres. „Am aprobat Legea bugetului de stat pe 2021. Am aprobat Legea plafoanelor, a unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pentru 2021, Legea bugetului asigurărilor sociale pentru anul 2021. Bineînţeles, acestea sunt însoţite de Strategia fiscal-bugetară pe 2021-2023 şi Raportul privind situaţia macroeconomică pe anul 2021 şi proiecţia acesteia pe anul 2022 şi 2024. Toate acestea vor fi făcute publice, ele au fost în transparenţă decizională. Varianta aprobată va fi făcută publică în momentul când bugetul va merge în Parlament pentru dezbatere şi aprobare”, a declarat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de Guvern.
Prim-ministrul a precizat că în dezbaterea din şedinţa de Guvern „nu au fost modificări importante”.
„Deficitul rămâne acelaşi. Din bugetul general consolidat, cheltuielile totale sunt de 397.515 milioane de lei şi cheltuielile de personal 109.511 milioane de lei. La bugetul de stat, cheltuielile totale sunt de 223.702 milioane de lei, iar cheltuielile de personal sunt 55.834,9 milioane de lei”, a spus Florin Cîţu.
El a adăugat că „deficitul bugetului general consolidat, sau soldul bugetului general consolidat, este de 80.000 milioane de lei”.
„Tot astăzi am aprobat şi evoluţia deficitului, soldul structural anual al administraţiei publice, deficitul anual. În 2021 este vorba despre estimări structurale - 7,42% din PIB, în 2022 - 6,07% din PIB şi în 2023 - 4,83% din PIB. Este vorba despre soldul structural, acesta se calculează relativ la PIB-ul potenţial. Aşa cum am spus, în şedinţa de Guvern au fost câteva modificări - transferuri de la unele capitole, de exemplu din fondul de rezervă au fost făcute câteva transferuri pentru finanţarea unor proiecte de investiţii care erau incluse în anumite anexe. În rest, nu au fost schimbate. Bugetul rămâne în parametrii iniţiali şi merge la Parlament pentru dezbatere”, a menţionat Florin Cîţu.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile