Guvernul a stabilit numărul de bilete de tratament balnear pe care le poate asigura în 2022
Telex » Știri 2 martie 2022
Aproximativ 100.000 de bilete la tratament balnear vor fi asigurate în acest an prin Casa Națională de Pensii Publice (CNPP), după ce Guvernul a aprobat, în ședința de astăzi, actul normativ privind bugetul alocat, precum și modul de acordare, distribuire și decontare a acestora.
Potrivit unui comunicat al Ministerului Muncii și Solidarității Sociale (MMSS), suma totală prevăzută în Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2022 cu această destinație este de 200 milioane lei și se estimează că vor fi asigurate cel mult 101.000 bilete la tratament balnear, din care 60.420 vor fi asigurate în unitățile de tratament balnear aflate în proprietatea CNPP. Acestea vor fi repartizate pe maximum 19 serii, durata unui sejur fiind de 16 zile, pentru un tratament balnear de 12 zile.
Acordarea prestațiilor privind tratamentul balnear se face prin atribuirea de bilete de tratament persoanelor îndreptățite, în limita numărului de locuri asigurate în unitățile de tratament din proprietatea CNPP, precum și a numărului de locuri contractate cu alte unități de profil și a sumelor alocate pentru această prestație prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat.
Pot solicita bilete de tratament balnear pensionarii și asigurații sistemului public de pensii, iar un procentaj de maximum 15% din numărul total al biletelor va fi acordat, gratuit, beneficiarilor unor legi speciale cu caracter reparatoriu, precum și persoanelor care au suferit accidente de muncă sau boli profesionale.
Numărul biletelor de tratament balnear contractat cu alți operatori economici se va stabili prin încheierea unor contracte subsecvente, în baza acordurilor-cadru atribuite în anul 2020.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice