Heathrow a redevenit aeroportul cel mai tranzitat din Europa
Numărul 41, 19-25 oct. 2022 » Roza vânturilor
Aeroportul britanic Heathrow, situat în vestul Londrei, și-a recuperat titlul de cel mai tranzitat aeroport din Europa, înregistrând în perioada iulie - septembrie peste 5,8 milioane de pasageri, un număr ce îl depășește pe cel al rivalilor din orașe precum Paris, Amsterdam, Frankfurt sau Madrid, relatează agenția EFE, preluată de Agerpres. Anul trecut, Heathrow a pus pe seama normelor stricte de călătorie impuse din cauza pandemiei - comparativ cu alte aeroporturi europene - faptul că a rămas pe poziția a zecea în Europa din punct de vedere al tranzitului, după ce în 2019 fusese numărul unu.
De la ridicarea restricțiilor de călătorie în martie, Heathrow a fost în creștere și a ajuns în septembrie la 5,8 milioane de pasageri care au optat pentru acest aeroport. Totuși, luna trecută, cererea a continuat să fie cu 15% sub nivelul de dinaintea pandemiei, în septembrie 2019.
În ceea ce privește perspectivele, cererea „va continua să fie incertă” din cauza „creșterii vânturilor economice potrivnice”, a unei noi variante de Covid-19 și a escaladării situației din Ucraina.
„Cu toate acestea, ne așteptăm ca zilele din preajma Crăciunului să fie foarte aglomerate”, au semnalat reprezentanții aeroportului într-un comunicat, care subliniază că în următoarele 12 luni focusul va fi pe recuperarea capacității, a nivelului serviciilor și rezilienței, la niveluri similare celor anterioare pandemiei.
„Heathrow a crescut în ultimele 12 luni mai mult ca orice aeroport din Europa și am creat o experiență deosebită pentru pasageri pentru majoritatea călătoriilor”, a afirmat directorul general John Holland-Kaye. Acesta a subliniat că, în timp ce se confruntă „cu multe vânturi economice nefavorabile, precum cel legat de Covid-19”, obiectivul este „revenirea la capacitatea completă și la un serviciu de talie mondială la care pasagerii trebuie să se aștepte cât mai curând posibil”.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național