Helmut Duckadam, eroul care a scris istorie, inspirație pentru generații
Numărul 48, 4-10 dec. 2024 » In memoriam
România își ia rămas-bun de la un simbol al excelenței și devotamentului: Helmut Duckadam, o personalitate marcantă a sportului românesc și mondial. Erou al unei generații, inspirație pentru generații, „Eroul de la Sevilla” va rămâne veșnic în inimile celor care i-au admirat performanțele și în paginile istoriei ca exemplu de profesionalism și determinare.
Helmut Duckadam a reușit, la 7 mai 1986, să aducă glorie României, printr-o performanță care a intrat în Guinness World Records și care i-a asigurat un loc în tabloul celor mai mari sportivi ai lumii: apărarea a patru lovituri de departajare consecutive în finala Cupei Campionilor Europeni.
Un rezultat nu doar al talentului și inspirației, ci mai ales al profesionalismului, al muncii susținute, al disciplinei și al dedicării, care a demonstrat că excelența nu este un punct de destinație, ci o cale de urmat.
Un om al valorilor, care a promovat mereu fairplay-ul, respectul și integritatea, Helmut Duckadam rămâne o sursă de inspirație pentru generațiile tinere, nu doar în sport, ci și în viață.
Ne exprimăm profunda recunoștință față de cel care a dus România pe cele mai înalte culmi ale recunoașterii internaționale. Drum lin, Helmut Duckadam! Moștenirea ta va dăinui în inimile noastre și va continua să inspire generațiile viitoare.
(Sursa foto: Foto Facebook echipa nationala de fotbal)
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național