Henry Johnson, în premieră națională la Teatrul Metropolis
Numărul 9, 6-12 mar. 2024 » Roza vânturilor
Sâmbătă, 9 martie, ora 19:00, la Sala Mare a Teatrului Metropolis, are loc avanpremiera spectacolului Henry Johnson, în regia lui Eugen Gyemant. Piesa autorului american David Mamet are premiera oficială duminică, 10 martie 2024, ora 19:00.
„Henry Johnson urmărește traseul sinuos al existenței unui bărbat care descoperă târziu că nenorocirea se poate naște din cele mai nevinovate intenții. Ingenuu, iresponsabil de loial și capabil să empatizeze profund cu cei mai abjecți oameni, Henry devine victima maleabilității propriei personalități. Deși personajul principal ratează fundamental în încercarea de a-și găsi un prieten sau de a intui câtuși de puțin natura umană, Henry Johnson schițează un portret plin de ambiguitate”, se menționează într-un comunicat al Teatrului Metropolis.
"Construită ca un thriller existențialist, balada lui Henry Johnson ne conduce în jos, în spirala dezastruoaselor lui decizii, până la inevitabilul sfârșit. În scurtul său drum spre fundul prăpastiei, Henry Johnson comite multe crime, dar cea mai gravă este aceea de a vrea să fie un nevinovat. Nu e o noutate faptul că în toți oamenii se ascunde o parte întunecată. Și cu cât încercăm mai tare să fugim de ea, cu atât mai tare va dori să se exprime", a afirmat Eugen Gyemant, regizorul spectacolului.
Henry Johnson urcă pe scena Teatrului Metropolis din 9 martie (avanpremieră), următoarele reprezentații fiind programate în datele de 10 martie (premieră oficială) și 23 martie, respectiv 12 și 13 aprilie 2024. Biletele pot fi achiziționate de la casa de bilete a Teatrului Metropolis, Str. Mihai Eminescu, nr. 89, deschisă de luni până duminică, între orele 10:00 și 20:00, sau online, prin accesarea site-ul www.teatrulmetropolis.ro.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice