Hidroelectrica rămâne cea mai profitabilă companie de stat
Telex » Știri 10 noiembrie 2016
Hidroelectrica şi-a consolidat în acest an statutul de cea mai profitabilă companie de stat, anunţând, astăzi, că a înregistrat în primele nouă luni ale acestui an un profit brut de 1,133 miliarde lei, în creştere cu 29% faţă de perioada similară a anului trecut, la o cifră de afaceri de 2,4 miliarde lei. În primele nouă luni, compania a produs 13,28 TWh energie, comparativ cu 12,49 TWh în aceeaşi perioadă a anului 2015. Compania a produs electricitate în 207 hidrocentrale aflate în exploatare, cu o putere instalată de 6432 MW.
„Procesul radical de restructurare şi eficientizare prin care a trecut în ultimii ani a făcut ca Hidroelectrica să devină cea mai profitabilă companie din România, la sfârşitul trimestrului III 2016. Rezultatele de excepţie obţinute la nivelul primelor nouă luni din 2016 sunt realizate pe fondul unei scăderi generalizate a preţurilor din piaţa de energie electrică, faţă de anul 2015”, susţine compania, într-un comunicat. Concret, raportat la cifra de afaceri din primele nouă luni, de 2,4 miliarde lei (537 milioane euro), profitul net reprezintă 37%, iar cel brut aproape jumătate (47%).
Reamintim că Hidroelectrica s-a aflat în insolvenţă din 20 iunie 2012 până la 21 iunie 2016, însă în două faze, pentru că în perioada iunie 2013 – februarie 2014 a ieşit din procedura judiciară. Pe perioada insolvenţei, a devenit una dintre cele mai profitabile şi mai bogate companii de stat din România.
Fostul administrator judiciar al companiei, Remus Borza, a estimat că Hidroelectrica a ar putea obţine în acest an un profit record de 1,3 miliarde de lei, faţă de 899,4 milioane lei în 2015. Hidroelectrica dispune, în plus, de mult cash, având lichidităţi de 1,6 miliarde lei (circa 350 milioane euro cash) la finalul lunii mai. Producătorul de energie avea 3327 salariaţi la finalul lunii septembrie, faţă de 5239 salariaţi la momentul intrării în insolvenţă.
(Sursa: News.ro)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice