MyWIZ - Business în cloud
Horațiu Cosma (MTI): Lucrările la tronsonul Balș-Slatina au ajuns la un stadiu de realizare de 87%

Horațiu Cosma (MTI): Lucrările la tronsonul Balș-Slatina au ajuns la un stadiu de realizare de 87%

Telex » Știri 16 august 2021  

Stadiul lucrărilor la tronsonul Balș-Slatina al drumului expres Craiova-Slatina este de 87%, astfel că promisiunea constructorului că va termina lucrarea anul acesta rămâne în picioare, potrivit secretarului de stat în Ministerul Transporturilor, Horațiu Cosma, citat de Agerpres. „Am fost pe șantierul drumului expres Craiova-Pitești, ca să mă asigur că cel mai avansat tronson al proiectului, cel dintre Balș și Slatina, decurge conform graficului. Pe sectorul de 40 de km, ajuns la stadiul fizic de 87%, constructorul român muncește cu 1.700 de oameni în fiecare colț al șantierului (...) Mobilizarea rămâne excelentă aici, așa că promisiunea constructorului că va termina lucrarea anul acesta rămâne în picioare și astfel vor dispărea ambuteiajele din zona Balș-Slatina”, a scris Horațiu Cosma pe pagina sa de Facebook.

El a menționat că în prezent se lucrează la podul peste Olt de la Slatina, cu o lungime de 1,7 km, unde peste 200 de muncitori armează și betonează placa podului, montează grinda parapet și execută hidroizolația, se montează tablierul metalic al podului peste Olteț de la Balș, se asfaltează „la foc automat” (2.000-3.000 de tone zilnic), fiind așternute primele 2 straturi pe circa 30 de km din tronson, se avansează consistent la sistemul de scurgere a apelor (2-3 km de șanțuri betonate zilnic), la spațiile de servicii, dar și la cele patru noduri rutiere de la Balș, Piatra Olt și Slatina și se apropie de finalizarea lucrările de săpătură și umplutură.

(Copyright foto: 123RF Stock Photo)



Site-ul ceccarbusinessmagazine.ro folosește cookie-uri pentru analiza traficului și pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Sunt incluse aici și cookie-urile companiilor/serviciilor terțe plasate pe acest site (Google Analytics, Facebook, Twitter, Disqus). Continuând să utilizezi acest website, ești de acord cu stocarea tuturor cookie-urilor pe acest device.