IATA a revizuit în creștere estimările de profit pentru industria aeriană în 2024
Numărul 22, 5-11 iun. 2024 » Lumea în care trăim
Companiile aeriene mondiale și-au revizuit în creștere estimările de profit din 2024 și se așteaptă la venituri de aproximativ 1.000 miliarde de dolari, datorită numărului record de călători, arată datele publicate de Asociația Internațională a Transportatorilor Aerieni (IATA), transmite Reuters, preluată de Agerpres. Industria aeriană ar urma să genereze anul acesta un profit de 30,5 miliarde de dolari, față de 27,4 miliarde de dolari în 2023, operatorii aerieni reușind să țină sub control costurile cu forța de muncă, în pofida recentelor greve.
Datele vin după patru ani de declin al industriei și pierderi de 140 miliarde de dolari în 2020, în urma restricțiilor de călătorie impuse în pandemie.
"Evoluțiile sunt peste așteptări, în special în Asia", a afirmat directorul general Willie Walsh, pentru Reuters, în marja reuniunii anuale a IATA.
Randamentul per pasager - sau suma medie plătită pentru un pasager pentru a zbura o milă (1,6 km) - ar urma să urce cu 3,2%, comparativ cu 2023, în timp ce indicatorul pentru transportul de marfă se estimează că va scădea cu 17,5% în 2024, pe fondul revenirii la normal a transportului, după boom-ul din pandemie.
În Asia, IATA se așteaptă în acest an la un profit de 2,2 miliarde de dolari, în pofida redresării lente a călătoriilor internaționale în China. În America de Nord, profitul ar urma să se situeze la 14,9 miliarde de dolari.
IATA reprezintă mai mult de 300 de companii aeriene din întreaga lume, echivalentul a peste 80% din traficul aerian mondial.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național