IATA: Redresarea transportului aerian pe plan global este mai lentă
Numărul 16-17, 28 apr.-11 mai 2021 » Lumea în care trăim
Transportul aerian pe plan global se va redresa mult mai lent decât se estima anterior, în urma pandemiei de coronavirus (COVID-19), deoarece întârzierile din campania de vaccinare și „aversiunea față de risc” a Guvernelor încetinesc redeschiderea rutelor, a previzionat Asociația Internațională a Transportatorilor Aerieni (IATA), transmite Reuters, preluată de Agerpres. Traficul aerian global se va situa anul acesta la 43% față de nivelul de dinaintea crizei, față de o estimare de 51% luna trecută. De asemenea, IATA se așteaptă ca pierderile din industria aviatică să ajungă la 47,7 miliarde de dolari în 2021, o îmbunătățire față de anul trecut, când s-au situat la 126,4 miliarde de dolari. Dar IATA a avertizat că operatorii aerieni vor continua să aibă nevoie de sprijin guvernamental.
„Această criză este mai îndelungată și mai profundă decât s-ar fi putut aștepta oricine”, a afirmat Willie Walsh, noul directorul general al IATA.
Creșteri ale transportului aerian sunt așteptate anul acesta în Statele Unite și China, în timp ce în Europa se va înregistra doar o treime din traficul aerian din 2019, previzionează IATA.
Veniturile industriei ar urma probabil să crească cu 23%, față de nivelul scăzut de anul trecut, de 231 miliarde de dolari, dar mult sub nivelul de 607 miliarde de dolari din 2019.
Cererea pentru transportul aerian de marfă va depăși cu 13,1% cererea pentru transportul aerian de pasageri în 2021, conform datelor IATA.
IATA reprezintă aproximativ 290 de companii aeriene din întreaga lume, echivalentul a 82% din traficul aerian mondial.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice