IATA se opune propunerii ca avioanele să zboare cu scaunele din mijloc goale
Telex » Știri 6 mai 2020
Oficialii Asociaţiei Internaţionale de Transportat Aerian (IATA) s-au pronunţat împotriva propunerii ca avioanele să zboare cu scaunele din mijloc goale, pe fondul intensificării dezbaterii privind modul de respectare a distanţării sociale în timpul curselor aeriene, în contextul pandemiei de coronavirus (COVID-19), transmite Reuters, citată de Agerpres. Brian Pearce, economist-şef al IATA, a declarat că majoritatea companiilor aeriene nu ar fi câştigat bani anul trecut dacă o treime din scaune ar fi fost înlocuite în cele mai utilizate aeronave. Poziţia sa este diferită de cea a directorului general al IATA, Alexandre de Juniac, care, în aprilie, aprecia că în cadrul discuţiilor cu guvernele din întreaga lume lăsarea scaunelor din mijloc goale va reprezenta probabil condiţia pentru reluarea călătoriilor aeriene.
Totuşi, IATA s-a pronunţat în favoarea purtării măştilor de către pasageri la bordul avioanelor, apreciind că măsura va ajuta la protejarea sănătăţii călătorilor.
Consilierul medical al IATA, David Powell, a declarat că purtarea măştilor la bord face parte dintr-o serie de măsuri, inclusiv verificarea temperaturii pasagerilor înainte de zbor şi îmbunătăţirea procedurilor de curăţare, pentru a permite reluarea în siguranţă a zborurilor.
În Europa au fost oprite cursele aeriene, fiind operaţionale doar cele pentru repatrieri, transportul cetăţenilor la muncă sau cargo.
Recent, IATA a făcut un apel către guverne să ofere urgent lichiditate companiilor aeriene pentru a le ajuta să traverseze criza actuală, avertizând că mulţi operatori vor da faliment în câteva săptămâni dacă nu primesc ajutor.
IATA reprezintă aproximativ 290 de companii aeriene din întreaga lume, echivalentul a 82% din traficul aerian mondial.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice
Noaptea Albă a Filmului Românesc a revenit la București, Cluj-Napoca și Timișoara