IATA şi-a redus cu 12% estimările privind profiturile realizate de companiile aeriene în 2018
Numărul 22, 12-18 iunie 2018 » Lumea în care trăim
Companiile aeriene din întreaga lume ar urma să înregistreze în acest an profituri mai mici comparativ cu rezultatele record de anul trecut, din cauza creşterii costurilor cu combustibilul, a estimat Asociaţia Internaţională a Transportatorilor Aerieni (IATA), transmite Reuters, preluată de Agerpres. Conform prognozelor IATA, profiturile înregistrate de companiile aeriene din întreaga lume în 2018 ar urmă să se situeze la 33,8 miliarde dolari, cu 12% mai puţin decât precedentele estimări de 38,4 miliarde de dolari. Companiile aeriene din America de Nord ar urma să câştige 15 miliarde de dolari, în timp ce companiile din Europa vor câştiga 8,6 miliarde dolari, iar transportatorii din Asia Pacific vor câştiga 8,2 miliarde dolari. IATA a subliniat că, exceptând Africa, toate regiunile vor rămâne profitabile.
IATA se aşteaptă la un preţ mediu al petrolului de 70 de dolari pe baril în acest an, în creştere faţă de 54,90 dolari pe baril anul trecut şi peste prognoza anterioară de 60 de dolari.
În 2018, companiile aeriene ar urma să transporte un număr total de 4,36 miliarde pasageri, cu 6,5% peste cei 4,1 miliarde pasageri transportaţi în 2017. Pentru a face faţă acestei cereri, IATA a cerut guvernelor să crească investiţiile în infrastructură, adăugând că privatizarea aeroporturilor s-a dovedit ineficientă.
Asociaţia Internaţională a Transportatorilor Aerieni (IATA) reprezintă aproximativ 280 de companii aeriene din întreaga lume, echivalentul a 83% din traficul aerian mondial.
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național