ICI București și ARSC au lansat Platforma națională pentru transformarea digitală a României
Telex » Știri 8 aprilie 2024
Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI București) și Asociația Română pentru Smart City (ARSC) au lansat Platforma națională pentru transformarea digitală a României. „Platforma reprezintă un punct de referință esențial pentru comunicare și colaborare. Ne dorim să creăm un ecosistem în care soluțiile dezvoltate să fie accesibile și aplicabile, contribuind astfel la modernizarea și eficientizarea serviciilor publice și private în România”, a afirmat directorul ICI București, Adrian Victor Vevera, citat într-un comunicat al instituției.
Printre obiectivele principale ale Platformei se numără implementarea de soluții avansate pentru eficientizarea serviciilor publice și stimularea inovației în sectorul privat, stabilirea unui ecosistem digital coeziv și securizat care să permită colaborarea eficientă între instituțiile administrației și sectorul privat, precum și creșterea nivelului de competențe digitale atât printre cetățeni, cât și în rândul funcționarilor publici, pentru o adoptare mai rapidă și mai eficientă a tehnologiilor digitale.
În semn de recunoaștere a eforturilor depuse în direcția transformării digitale, ICI București a obținut premiul Smart City la categoria tehnologie și inovare pentru proiectul ICI Decentralized Services - integrarea tehnologiei NFT în serviciile publice, în cadrul SCIA 8 Awards Gala, organizată de Asociația Română pentru Smart City.
„Platforma națională pentru transformarea digitală marchează un moment crucial în drumul către modernizarea și inovarea digitală a României, subliniind angajamentul continuu al ICI București și ARSC în promovarea unei societăți digitale avansate și incluzive”, se menționează în comunicat.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile