IDC: Piaţa de smartphone a cunoscut „cel mai prost an” în 2018
Numărul 4, 5-11 febr. 2019 » Roza vânturilor
Vânzările globale de smartphone-uri au cunoscut în 2018 cea mai amplă scădere înregistrată vreodată iar perspectivele pentru 2019 nu se anunţă nici ele prea îmbucurătoare, arată ultimele estimări ale firmei de consultanţă IDC, transmite AFP, citată de Agerpres.
Anul trecut, la nivel mondial au fost vândute 1,4 miliarde smartphone-uri, în scădere cu 4,1% comparativ cu 2017, iar IDC mizează pe o nouă diminuare în acest an. Producătorii de telefoane inteligente au livrat 375,4 milioane unităţi în ultimul trimestru al anului trecut, cu 4,9% mai puţin decât în ultimul trimestru al anului 2017, ceea ce reprezintă al cincilea trimestru consecutiv de scădere. „Piaţa mondială de smartphone cunoaşte acum un dezastru. Exceptând câteva pieţe cu ritmuri mari de creştere, precum Indonezia, Coreea de Sud şi Vietnam, nu am văzut foarte multe activităţi pozitive în 2018”, a concluzionat analistul IDC, Ryan Reith. Potrivit acestuia, piaţa este afectată de faptul că utilizatorii aşteaptă mai mult pentru a-şi înlocui telefoanele, fiind frustraţi de faptul că acestea sunt prea scumpe, la care se adaugă incertitudinile politice şi economice.
În rândul producătorilor de smartphone, grupul sud-coreean Samsung a rămas lider mondial cu o cotă de 20,8%, în pofida faptului că vânzările lui au scăzut cu 8% în 2018 comparativ cu 2017. Rivalul american Apple a reuşit să îşi redobândească poziţia secundă cu o cotă de piaţă de 14,9%, urmat îndeaproape de grupului chinez Huawei (14,7%).
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile