IESBA anunță finalizarea și aprobarea cu succes a proiectului de expunere privind sustenabilitatea și a standardului de etică referitor la planificarea fiscală
Numărul 50-51, 20 dec. 2023 - 9 ian. 2024 » Direct de la sursă
În cadrul ședinței din decembrie, The International Code of Ethics for Professional Accountants (IESBA) a finalizat cu succes și a aprobat un proiect de expunere privind Standardele de etică și independență pentru raportarea și asigurarea sustenabilității și Standardul final de etică pentru planificarea fiscală și servicii aferente.
Alte decizii importante luate în cadrul ședinței din decembrie a Consiliului IESBA includ aprobarea unui proiect de expunere privind utilizarea experților și a strategiei și a planului de lucru al IESBA pentru perioada 2024-2027.
Potrivit IESBA, proiectul de expunere va conține standardele de independență propuse pentru a fi utilizate de toți practicienii în domeniul asigurării sustenabilității, indiferent dacă aceștia sunt sau nu profesioniști contabili, precum și dispoziții specifice de etică relevante pentru raportarea și asigurarea sustenabilității. Această realizare marchează mai mult de 18 luni de eforturi intense de informare, de sensibilizare și de redactare din partea Consiliului IESBA și a personalului acestuia.
Rezultatul este marcat de o serie de proiecte de standarde care vor stabili cel de-al treilea pilon esențial al eticii, inclusiv independența, standarde pentru a sprijini încrederea publicului și a întreprinderilor în informațiile legate de sustenabilitate, alături de standardele de raportare și asigurare a sustenabilității. IESBA intenționează să publice proiectul de expunere la sfârșitul lunii ianuarie 2024.
În ceea ce privește strategia și planul de lucru 2024-2027, IESBA își propune să abordeze două noi domenii strategice ambițioase de interes: cultura și guvernanța firmelor de contabilitate și extinderea impactului Codului dincolo de profesia contabilă, unde consideră că poate extinde în mod semnificativ raza de acțiune și impactul asupra întreprinderilor.
Pentru mai multe informații, accesați site-ul IESBA.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane