În calitate de reprezentant global al profesiei contabile, International Federation of Accountants a sprijinit permanent un sistem global care să furnizeze informații consecvente, comparabile și care pot fi asigurate în materie de sustenabilitate. Astfel de prezentări de informații trebuie să devină o componentă fundamentală a ecosistemului de raportare corporativă care sprijină părțile interesate să evalueze obiectivele și progresul ce țin de tratarea crizei climatice și alte aspecte importante de mediu, sociale și de guvernanță.
IFAC este de părere că Standardele europene de raportare privind sustenabilitatea, publicate spre consultare publică, pot juca un rol important în procesul de aliniere a obiectivelor globale cu cele specifice jurisdicțiilor. De asemenea, prezentările de informații legate de sustenabilitate ar trebui elaborate în așa fel încât acestea să surprindă și să evalueze aspecte importante, facilitând adoptarea și implementarea la nivel internațional.
Potrivit lui Kevin Dancey, CEO al IFAC, există o oportunitate istorică de a include conceptele de echivalență și interoperabilitate în inițiativele legate de sustenabilitate de la nivel global, de a valorifica activitatea aferentă cadrelor generale existente în materie de sustenabilitate de înaltă calitate și de a evita fragmentarea și complexitatea reglementărilor costisitoare.
În acest scop, IFAC sprijină ferm grupul de lucru al ISSB, anunțat recent, care va stabili dialogul pentru îmbunătățirea compatibilității dintre proiectele de expunere recente ale ISSB și inițiativele jurisdicționale în lucru, precum cea a Uniunii Europene. Directiva în ceea ce privește raportarea de către întreprinderi de informații privind durabilitatea (CSRD) vizează plasarea raportării în materie de sustenabilitate la același nivel cu raportarea financiară tradițională, tratând o serie de elemente care pot îmbunătăți raportarea corporativă.
IFAC este încrezătoare că aceste eforturi vor contribui în final la crearea unui sistem global de prezentare a informațiilor legate de sustenabilitate și vor amplifica impactul acestuia.
Pentru a afla mai multe detalii despre sprijinul IFAC pentru o abordare globală privind prezentările de informații legate de sustenabilitate, accesați site-ul IFAC. Informațiile de pe site-ul IFAC sunt disponibile atât în limba engleză, cât și în limba română cu ajutorul integrării instrumentului Google Translate de către IFAC. Varianta în limba română poate fi accesată din bara de sus a site-ului, de la butonul dedicat.
Vă rugăm să aveți în vedere că informațiile de pe site-ul IFAC sunt traduse automat prin intermediul Google Translate. CECCAR nu își asumă responsabilitatea pentru acuratețea traducerii informațiilor de pe site-ul IFAC, neavând nicio contribuție în acest sens. Textul original este cel disponibil în limba engleză.
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial