IFAC felicită ISSB cu privire la publicarea primelor două standarde propuse referitoare la aspectele legate de schimbările climatice și de sustenabilitate
Numărul 12, 30 mar. - 5 apr. 2022 » Direct de la sursă
În calitate de voce a profesiei contabile la nivel global, IFAC a sprijinit înființarea ISSB (International Sustainability Standards Board) pentru a dezvolta o bază globală cuprinzătoare în ceea ce privește prezentarea informațiilor în materie de sustenabilitate pentru investitori și pentru piețele de capital, aprobată de IOSCO (Organizația Internațională a Comisiilor de Valori Mobiliare) și implementată în întreaga lume. Acest lucru va duce la un sistem global și armonizat de informații consecvente, comparabile, fiabile și asigurabile.
Cele două noi standarde propuse de ISSB abordează urgența crizei climatice și stabilesc un plan pentru companii și pentru factorii de decizie politică privind tranziția la standardele de prezentare a informațiilor referitoare la sustenabilitate ale ISSB pe măsură ce acestea devin disponibile. Un lucru important este că se bazează pe recomandările TCFD și standardele SASB, pe lângă activitatea Climate Disclosure Standards Board, Consiliului pentru Standarde Internaționale de Contabilitate (IASB), Value Reporting Foundation și Forumului Economic Mondial.
Kevin Dancey, CEO IFAC, a declarat: „Alinierea între diferite inițiative legate de sustenabilitate este importantă, așa că sprijinim cu tărie activitatea continuă a ISSB cu organizațiile și jurisdicțiile internaționale, astfel încât aceste propuneri de bază la nivel global să poată fi încorporate în dispozițiile jurisdicționale și să fie compatibile cu informațiile care abordează nevoile mai largi ale părților interesate în ceea ce privește prezentarea informațiilor referitoare la sustenabilitate. În urma unor proceduri transparente și favorabile incluziunii, consecvente cu cele ale IASB, acest lucru va duce la încredere și acceptare în întreaga lume”.
Articolul integral poate fi accesat pe site-ul IFAC, fiind disponibil atât în limba engleză, cât și în limba română cu ajutorul integrării instrumentului Google Translate de către IFAC. Varianta în limba română poate fi accesată din bara de sus a site-ului, de la butonul dedicat.
Vă rugăm să aveți în vedere că informațiile de pe site-ul IFAC sunt traduse automat prin intermediul Google Translate. CECCAR nu își asumă responsabilitatea pentru acuratețea traducerii informațiilor de pe site-ul IFAC, neavând nicio contribuție în acest sens. Textul original este cel disponibil în limba engleză.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial