IFAC: Importanța contabilității de angajamente în evaluarea impactului economic al pandemiei de COVID-19. Noi documente traduse de CECCAR în limba română
Numărul 31-32, 11-24 august 2020 » Direct de la sursă
Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România pune la dispoziția celor interesați traducerea în limba română a două documente: Măsuri împotriva COVID-19: Evaluarea impactului și drumul către contabilitatea de angajamente și Instrument de evaluare a măsurilor împotriva COVID-19, elaborate de Zurich University of Applied Sciences (ZHAW) și International Public Sector Accounting Standards Board (IPSASB) și publicate de International Federation of Accountants (IFAC).
Pentru a ajuta guvernele să înțeleagă efectele măsurilor generale la diferite momente în timp și pentru a facilita procesul decizional, IFAC și ZHAW, împreună cu IPSASB ca partener informațional, au creat Instrumentul de evaluare a măsurilor împotriva COVID-19. Instrumentul furnizează o modalitate imediată de evaluare a efectelor financiare și a inițiativelor de politică planificate și poate fi utilizat independent de punctul în care se află o jurisdicție pe drumul către contabilitatea în întregime pe bază de angajamente. Pentru a ajuta entitățile de stat să evalueze impactul angajamentelor aferente măsurilor pe care le adoptă, acestea sunt încurajate să urmeze procesul de evaluare în cinci pași prezentat în cadrul acestui instrument.
Pentru guvernele care planifică să implementeze contabilitatea de angajamente sau pentru cele care au făcut deja demersuri în acest sens, documentul Instrument de evaluare a măsurilor împotriva COVID-19 trebuie citit împreună cu publicația Măsuri împotriva COVID-19: Evaluarea impactului și drumul către contabilitatea de angajamente, în care sunt tratate aspecte legate de măsurile guvernamentale implementate la nivel global pentru a diminua impactul economic pe termen lung al pandemiei de COVID-19. Acest document evidențiază necesitatea unei raportări financiare pe bază de angajamente de înaltă calitate, dat fiind faptul că aceasta asigură informații mai utile pentru procesul decizional, îmbunătățind transparența cu privire la modul în care sunt utilizate resursele publice și oferindu-le cetățenilor posibilitatea de a responsabiliza factorii decizionali.
Documentele în limba română sunt disponibile la secțiunea Publicații – Organisme internaționale – Alte documente de interes de pe site-ul CECCAR.
(Sursa foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial