IFAC le urează bun venit noilor membri ai Grupului consultativ din 15 jurisdicții printre care se numără și România
Numărul 4, 5-11 feb. 2025 » Direct de la sursă
Grupurile consultative ale IFAC joacă un rol esențial în conectarea profesiei de contabilitate la nivel mondial, aducând laolaltă cunoștințe și perspective diverse din partea membrilor IFAC și a profesioniștilor de top din domeniile contabilității și finanțelor. Promovând colaborarea și inovarea, aceste grupuri ajută la modelarea viitorului profesiei, asigurând faptul că aceasta rămâne conectată la nivel global și dedicată servirii interesului public. De asemenea, aceste grupuri conferă valoare membrilor IFAC prin colaborarea cu IFAC în vederea dezvoltării de instrumente și resurse care tratează provocările și oportunitățile actuale.
- Panelul Internațional de Educație Contabilă sprijină progresul educației contabile la nivel global.
- Grupul Consultativ pentru Dezvoltarea Organizațiilor Profesionale Contabile contribuie la sprijinirea organizațiilor profesionale de contabilitate puternice și sustenabile.
- Grupul consultativ pentru profesioniștii contabili angajați analizează principalele tendințe globale în contextul problemelor cu care se confruntă directorii financiari și funcțiile financiare, precum și consiliile de administrație și comitetele lor de audit.
- Grupul Consultativ pentru Practici Mici și Mijlocii furnizează informații consiliilor organismelor independente de normalizare a standardelor, elaborează îndrumări practice și resurse și promovează vizibilitatea și recunoașterea practicilor mici și mijlocii și a IMM-urilor.
Ca o recunoaștere a calității și aportului important adus de profesia contabilă din România la nivel internațional, printre noii membri ai Panelului Internațional de Educație Contabilă a fost ales un nou reprezentant CECCAR pentru un mandat de trei ani: Mirela Paunescu, conferențiar universitar doctor la Academia de Studii Economice din București.
Lee White, CEO-ul IFAC, a declarat: „Le urăm bun venit acestor distinși profesioniști în grupurile noastre consultative. Cunoștințele și dedicarea lor vor spori eforturile noastre de a consolida colaborarea globală și de a sprijini profesia pentru a face față provocărilor și oportunităților din lumea actuală, aflată în schimbare rapidă. Mulțumim membrilor noștri care pleacă pentru că ne-au împărtășit cu generozitate timpul și opiniile lor – vă invităm să rămâneți conectați și să continuați să faceți parte din vocea noastră colectivă care modelează viitorul profesiei contabile.”
Mai multe detalii sunt disponibile în comunicatul de presă emis de IFAC.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Zeița Thalia inspiră formule inovative în arta spectacolului
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru