IFAC mulțumește Comisiei Europene pentru eforturile de îmbunătățire a raportării corporative
Numărul 7, 23 feb. - 1 mar. 2022 » Direct de la sursă
International Federation of Accountants (IFAC), care cuprinde 180 de membri și organizații asociate și reprezintă mai mult de 3 milioane de profesioniști contabili la nivel mondial, consideră bine-venită oportunitatea de a contribui la activitatea Comisiei Europene de îmbunătățire a raportării corporative, inclusiv o concentrare asupra guvernanței corporative, auditului statutar și aspectelor legate de supraveghere ale ecosistemului care furnizează informații relevante, fiabile și comparabile părților interesate.
În calitate de voce a profesiei contabile la nivel global, IFAC înțelege rolul esențial al auditorilor și al profesioniștilor contabili în raportarea corporativă de înaltă calitate. Dar oricât de calificați și informați ar fi, auditorii nu pot depăși singuri deficiențele semnificative din alte domenii-cheie ale ecosistemului de raportare, în special din rolurile de directori, din comisiile de audit și cele de guvernanță.
Kevin Dancey, CEO IFAC, a declarat: „Guvernanța corporativă, auditul și supravegherea s-au concentrat istoric pe raportarea situațiilor financiare pentru investitori și alți furnizori de capital. Dar acum, când prezentarea informațiilor legată de sustenabilitate devine din ce în ce mai importantă, aceste informații trebuie să fie, de asemenea, de înaltă calitate și de încredere. Profesia contabilă, având responsabilitatea de a acționa în interes public, are un rol esențial în această evoluție a raportării corporative”.
Articolul integral poate fi accesat pe site-ul IFAC, fiind disponibil atât în limba engleză, cât și în limba română cu ajutorul integrării instrumentului Google Translate de către IFAC. Varianta în limba română poate fi accesată din bara de sus a site-ului, de la butonul dedicat.
Vă rugăm să aveți în vedere că informațiile de pe site-ul IFAC sunt traduse automat prin intermediul Google Translate. CECCAR nu își asumă responsabilitatea pentru acuratețea traducerii informațiilor de pe site-ul IFAC, neavând nicio contribuție în acest sens. Textul original este cel disponibil în limba engleză.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane