IFAC: Promovarea unei profesii centrate pe oameni
Numărul 48, 8-14 dec. 2020 » Direct de la sursă
International Federation of Accountants a publicat, în data de 7 decembrie 2020, un nou punct de vedere, care se concentrează pe aspectul uman al profesiei contabile, analizând relația dintre oamenii care alcătuiesc profesia, componentele-cheie ale acesteia (etică, educație, raționament profesional, valori) și angajamentul profesiei față de protejarea interesului public.
În articol, IFAC oferă idei și îndrumări cu privire la modul în care firmele, organizațiile și PAO-urile (organismele profesionale contabile) pot înțelege și aprecia mai bine beneficiile și provocările asociate unei profesii formate din oameni, evidențiind, de asemenea, relația dintre concentrarea pe capitalul uman și capacitatea de a atrage, a provoca și a păstra oamenii talentați pe întregul parcurs al carierei lor.
Nu în ultimul rând, IFAC subliniază importanța educației pentru o evoluție dinamică a profesiei și a diversității, incluziunii și egalității de șanse pentru îmbunătățirea profesiei și menținerea relevanței acesteia.
Pentru mai multe informații vă invităm să accesați articolul publicat pe site-ul IFAC, disponibil atât în limba engleză, cât și în limba română cu ajutorul integrării instrumentului Google Translate de către IFAC. Varianta în limba română poate fi accesată din bara de sus a site-ului, de la butonul „Language”.
Vă rugăm să aveți în vedere că informațiile de pe site-ul IFAC sunt traduse automat prin intermediul Google Translate. CECCAR nu își asumă responsabilitatea pentru acuratețea traducerii informațiilor de pe site-ul IFAC, neavând nicio contribuție în acest sens. Textul original este cel disponibil în limba engleză.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile