IFAC propune crearea unui Consiliu de Standarde Internaționale pentru Dezvoltare Durabilă
Numărul 35-36, 8-21 sept. 2020 » Direct de la sursă
În calitate de purtător de cuvânt al profesiei la nivel global, International Federation of Accountants a lansat un apel privind înființarea unui consiliu dedicat standardelor pentru dezvoltare durabilă, care să funcționeze sub egida Fundației IFRS, alături de Consiliul pentru Standarde Internaționale de Contabilitate (IASB).
Apelul a fost lansat având în vedere amploarea acestui subiect în contextul actual și cererea urgentă și din ce în ce mai mare din partea investitorilor și a organismelor de reglementare privind crearea unui sistem de raportare care să asigure informații consecvente, comparabile și fiabile privind crearea de valoare de către întreprinderi, dezvoltarea durabilă și evoluția așteptărilor părților interesate.
IFAC consideră că Fundația IFRS, cu susținerea autorităților publice, este cel mai bine poziționată pentru a coordona această inițiativă și că ar putea folosi ca punct de plecare expertiza și normele elaborate de organizații precum IIRC, SASB, CDP, CDSB și GRI.
Pentru mai multe informații vă invităm să accesați articolul publicat pe site-ul IFAC, disponibil atât în limba engleză, cât și în limba română cu ajutorul integrării instrumentului Google Translate de către IFAC. Varianta în limba română poate fi accesată din bara de sus a site-ului, de la butonul „Language”.
Vă rugăm să aveți în vedere că materialele de pe site-ul IFAC sunt traduse automat prin intermediul Google Translate. CECCAR nu își asumă responsabilitatea pentru acuratețea traducerii materialelor de pe site-ul IFAC, neavând nicio contribuție în acest sens. Textul original este cel disponibil în limba engleză.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice