Implementarea Mecanismului de Redresare și Reziliență, principala temă dezbătută în reuniunea ECOFIN
Telex » Știri 20 ianuarie 2021
Implementarea Mecanismului de Redresare și Reziliență a fost unul dintre principalele puncte pe agenda reuniunii Consiliului de Afaceri Economice și Financiare (Ecofin), desfășurată în regim de videoconferință, potrivit unui comunicat al Ministerului Finanţelor. „Regulamentul privind Mecanismul de Redresare și Reziliență urmează să fie adoptat în cursul lunii februarie, iar după momentul respectiv statele membre pot trimite oficial Planurile Naționale de Redresare și Reziliență pentru evaluare și aprobare”, se menţionează în comunicat.
Ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, a subliniat importanța operaționalizării cât mai rapide a acestui mecanism și a amintit că România a trimis spre consultare un proiect al planului în cursul lunii noiembrie 2020, acesta fiind în prezent pe agenda de lucru a Comisiei Europene. Comisarul european pentru economie, Paolo Gentiloni, a menționat că toate planurile de reformă primite până în prezent sunt în stadiu de proiect și a subliniat importanța transmiterii cât mai rapide a variantelor de lucru finale de către statele membre.
Unul dintre aspectele subliniate de ministrul român de finanțe a fost că sistemele de control aferente mecanismului nu trebuie să îngreuneze implementarea, idee susținută, de altfel, de mai mulți reprezentanți ai statelor membre.
Miniștrii finanțelor din UE au discutat și despre concluziile Raportului privind Mecanismul de Alertă 2021, respectiv proiectul de recomandare pentru politica economică a zonei euro. Acestea vor fi aprobate ulterior prin procedură scrisă.
Sondajul anual al Grupului BEI privind investițiile și finanțarea acestora și planul de acțiune privind creditele neperformante au completat agenda ECOFIN.
A fost prima reuniune condusă de Președinția portugheză a Consiliului UE, care și-a prezentat, cu această ocazie, programul și prioritățile în domeniul afacerilor economice și financiare.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile