Implicațiile obiectivelor verzi ale Uniunii Europene, dezbătute în cadrul Energy Forum
Telex » Știri 20 februarie, 9:15
Implicațiile obiectivelor verzi ale Uniunii Europene vor fi dezbătute în cadrul Energy Forum, eveniment ce va fi organizat, pe 14 martie, în București. La manifestare vor participa experți din străinătate și din România, reprezentanți ai autorităților din domeniu și ai companiilor private, precum și jurnaliști. Conform unui comunicat al organizatorilor, citat de Agerpres, în 2021, erau înregistrați 13.600 de prosumatori. În doar doi ani, numărul a crescut exponențial. În prezent, sunt peste 120.000 de români care au montat panouri fotovoltaice și produc energie curată, pe care o furnizează în rețea.
"Deși schimbările sunt rapide, dezvoltarea în domeniul energiei verzi este încă la început în România. Se discută tot mai mult de cooperative de energie, prin care cetățenii își împart energia regenerabilă pe care o produc. Marii investitori dezvoltă ferme de panouri fotovoltaice și câmpuri eoliene cu putere tot mai mare. În curând, se va legifera și activitatea offshore wind în Marea Neagră. Însă tranziția spre energia verde nu este un pas ușor și nu poate să fie realizată fără sursele clasice. Gazul și petrolul continuă să rămână resurse importante pentru a asigura stabilitatea energetică a României. Dar infrastructura de transport nu este încă suficient dezvoltată, iar investițiile, extrem de costisitoare, sunt amenințate de limitările în utilizare impuse de Comisia Europeană", se menționează în comunicat.
Potrivit sursei citate, în cadrul Energy Forum vor fi dezbătute toate aceste subiecte.
La eveniment vor fi prezente toate părțile interesate pentru a crea o platformă facilă schimbului de experiență și cunoștințe între România și Norvegia, formarea de parteneriate de lungă durată și explorarea colaborărilor.
La eveniment va fi prezent și un delegat al companiei norvegiene Norsk Energi, cu o expertiză de 30 de ani în toate tipurile de energie.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial