Impozit suplimentar pentru persoanele juridice care își desfășoară activitatea în sectoarele petrolului și gazelor naturale
Numărul 50-51, 20 dec. 2023 - 9 ian. 2024 » Curier legislativ
Ordinul Ministerului Finanțelor nr. 5.433/2023 privind înființarea persoanelor juridice care desfășoară activități în sectorul petrolier și al gazelor naturale conform art. 1 alin. 183 alin. (1) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, a fost publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 1.185 din 28 decembrie 2023.
Potrivit art. 183 din Codul fiscal se stabilește un impozit suplimentar pentru persoanele juridice care desfășoară activități în sectoarele petrol și gaze naturale.
Prin prezentul ordin sunt menționate persoanele juridice care desfășoară astfel de activități ce intră sub incidența impozitului suplimentar (intră în vigoare începând cu data de 1 ianuarie 2024).
Persoanele juridice care desfășoară activități în sectoarele petrol și gaze naturale sunt cele care desfășoară activități, principale sau secundare, corespunzătoare următoarelor coduri CAEN:
De reținut: În cazul contribuabililor care desfășoară atât activități corespunzătoare codurilor CAEN prevăzute la art. 1, cât și activități potrivit codurilor CAEN 3512 – „Transportul energiei electrice”, 3513 – „Distribuția energiei electrice” și 3514 – „Comercializarea energiei electrice” și care sunt reglementați/licențiați de Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei, pentru determinarea impozitului specific, nu se cuprind în cadrul indicatorilor VT, V s, I și A din formula de calcul a impozitului specific pe cifra de afaceri elementele aferente acestor activități.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național